Elindult az e-monitoring adatszolgáltatás

2014. február 17-től kezdődően március 19-ig teljesíthetik az Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alap (EMVA) és az Európai Halászati Alap (EHA) keretében támogatást kapott ügyfelek a program monitoring és a támogatások ellenőrzéséhez szükséges kiegészítő monitoring adatszolgáltatást.


Az e-monitoring benyújtása összesen 40 ezer ügyfelet érint. A tavalyi évhez hasonlóan néhány jogcímre nem vonatkozik az adatszolgáltatás, mert az adatok más forrásból rendelkezésre állnak. Ugyanakkor új jogcímekkel is bővült az adatszolgáltatás köre: idén a Fiatal erdők állományneveléséhez és a Nem mezőgazdasági tevékenységgé történő diverzifikálásra nyújtott támogatások igénybevevő ügyfelektől is várja az MVH az információkat.
A montoring teljesítésével kapcsolatban részletes tájékoztatást a 26/2014. (II.17.)  és a 27/2014. (II.17.) számú MVH közlemények nyújtanak.
A korábbi évekhez hasonlóan az adatszolgáltatást interneten, ügyfélkapus bejelentkezéssel lehet elvégezni az alábbi módokon:

  • Amennyiben a természetes személy ügyfél rendelkezik ügyfélkapu hozzáféréssel, a www.mvh.gov.hu oldalon az „Elektronikus ügyintézés" menüben az e-monitoring alkalmazást kiválasztva, az ügyfél-azonosító szám beírásával töltheti ki a nevére szóló adatlapot.
  • Az adatszolgáltatás teljesíthető meghatalmazott vagy technikai közreműködő útján is, kitöltéséhez a korábban használt jelszó továbbra is érvényes. Abban az esetben, ha nem rendelkezik jelszóval, vagy elveszítette vagy elfelejtette jelszavát, a „G1040" nyomtatványon, személyesen vagy postai úton kérhet újat.

A monitoring adatszolgáltatás teljesítését kitöltését útmutatók és segédletek könnyítik, melyek az MVH honlapjáról szintén letölthetők.
A hatékony feldolgozás érdekében a meghatalmazást minél előbb, de legkésőbb az adatszolgáltatás benyújtását megelőzően öt nappal postára kell adni, vagy személyesen benyújtani az illetékes megyei MVH kirendeltséghez.
A monitoring adatszolgáltatással kapcsolatos kérdésekben az MVH Ügyfélszolgálata  (Tel.: 92/814-900), a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara falugazdászai az Őrség Határok Nélkül HACS illetékességi területén a munkaszervezet dolgozói nyújtanak segítséget.
Felhívjuk a figyelmet, hogy amennyiben az ügyfél a monitoring adatszolgáltatási kötelezettségének nem tesz eleget, vagy azt késedelmesen, hibásan, valótlan adattartalommal hiányosan, vagy nem az előírt módon teljesíti mulasztási bírsággal sújtható.