Hírek, aktuális információk

Vidékfejlesztési díjak átadása

A Magyar Nemzeti Vidéki Hálózat harmadik alkalommal rendezte meg december elején a Nemzeti Vidékfejlesztési Napot, amelyen átadták az Év Vidékfejlesztője Díjat és az Év Vidékfejlesztő Közössége Díjat is.
V. Németh Zsolt vidékfejlesztésért felelős államtitkár köszöntője után Fazekas Sándor, vidékfejlesztésért miniszter rövid számvetésében kiemelte, hogy a tárca egyik legfontosabb idei feladata az európai vidékpolitika alapját jelentő Közös Agrárpolitika pilléreinek összekapcsolása volt, hiszen egy korszakváltáshoz érkeztünk: véget ér a 2007 és 2013 közötti időszak és lassan elkezdődik a 2014 és 2020 közötti programozási ciklus.

Dátum: 2013. december 27. [olvassa el teljes cikkünket]
Új pályázati lehetőség, nyertes projektgazdák az Őrség Határok Nélkül LEADER Egyesületnél

Az Őrség Határok Nélkül Egyesületnél is megnyílt a lehetőség a turisztikai tevékenységek ösztönzéséhez kapcsolódó támogatás igénybevételéhez pályázatok benyújtására és Leader 3. körében még el nem bírált pályázatok kapcsán is döntés született, ahol a még rangsorba állított gazdaságfejlesztési pályázatokat részesítették pozitív elbírálásban.

Dátum: 2013. december 19. [olvassa el teljes cikkünket]
„Közösségi Vándordíj a hagyományos termékekért” díj átadása

A Hagyományos Termékek Előállító Közösségek Világnapján, Budapesten a Vidékfejlesztési Minisztériumban rendezett szakmai konferencián adták át az idei "Közösségi Vándordíj a hagyományos termékekért" díjat 2013. december 6-án.

Dátum: 2013. december 13. [olvassa el teljes cikkünket]
Fórum a non-profit szektor szereplőivel a munkaerő-piac fejlesztésére Fórum a non-profit szektor szereplőivel a munkaerő-piac fejlesztésére

A "Cseszt Regélő" Nonprofit Kft. a "Cseszt Regélő" Nonprofit Kft. munkaerő-piaci szolgáltatásainak fejlesztése című projektjének keretében 2013. november 19-én, 14 órai kezdettel fórumot szervez, amelyre elsősorban a non-profit szektor szereplőit, önkormányzatok, civil szervezetek szereplőit várjuk.
A fórum célja a munkaerő-piac fejlesztésének érdekében a non-porfit szektorral való együttműködés erősítése, a lehetőségek bemutatása a munkahelyteremtés érdekében.

A fórum részletes programja a következő oldalon olvasható!

Dátum: 2013. november 15. [olvassa el teljes cikkünket]
Műhelyworkshopok a 2014-2020 osztrák magyar projektek előkészítéséhez

A RECOM 2014. projekt keretében a következő ciklus projektötleteik megvitatására és továbbfejlesztésére nyílik lehetőség projektműhely workshopok keretében.

Dátum: 2013. november 04. [olvassa el teljes cikkünket]
Megalakult a LEADER Egyesületek Szövetsége

2013. október 29-én, 62 LEADER Helyi Akciócsoport közreműködésével Tatárszentgyörgy-Sarlóspusztán létrejött a LEADER Egyesületek Szövetsége országos hatáskörű civil szervezet melynek célja a LEADER szervezetek szakmai munkájának segítése.

Dátum: 2013. október 30. [olvassa el teljes cikkünket]
2014-2020-as operatív programok társadalmi egyeztetése

Év végével lezárul az Európai Unió 2007-2013 közötti pénzügyi időszaka és új 7 éves ciklus kezdődik, amelynek a tervezése elindult, meghatározták az uniós források felhasználásának legfontosabb céljait. Magyarország kiemelt nemzeti érdeke, hogy a rendelkezésére álló uniós forrásokat minél hatékonyabban használja fel, ennek érdekében a 2014-2020-as időszakra vonatkozó operatív programokat több szakaszban társadalmi egyeztetésre bocsátja a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség. A 2013. október 17-én elindult új társadalmi egyeztetési szakaszban 1 hónapig van lehetőség az operatív programokhoz kapcsolódó javaslatok megfogalmazására.

Dátum: 2013. október 28. [olvassa el teljes cikkünket]