Hírek, aktuális információk

Kerékpárosbarát Település és Munkahely 2016

A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium és a Kerékpáros Magyarország Szövetsége idén is meghirdette a Kerékpárosbarát Település 2016 pályázatát melynek eredményeként a megtisztelő címet 54 önkormányzat és 64 munkahely képviselői vehették át 2016. május 20-án, Nyíregyházán.

Dátum: 2016. május 25. [olvassa el teljes cikkünket]
Folytatódik a Helyi Termék Éve 2016. szakmai fórumsorozat - 2016.02.24. Szolnok Folytatódik a Helyi Termék Éve 2016. szakmai fórumsorozat - 2016.02.24. Szolnok

A Földművelésügyi Minisztérium kiemelt figyelmet fordít a helyi termékek előállításának ösztönzésére, az értékesítési csatornák növelésére és a termékek fogyasztókkal történő megismertetésére, ezért a 2015-öt a Helyi termék évének nyilvánítja. A 2015. I. félévében elkezdődött országos programsorozat folytatódik, mely 2016. március végéig tart.

Dátum: 2016. február 23. [olvassa el teljes cikkünket]
Egyedi szennyvízkezelés pályázati lehetőség Egyedi szennyvízkezelés pályázati lehetőség

A Vidékfejlesztési Program keretében helyi önkormányzatok és társulásaik számára nyílt lehetőség egyedi szennyvíz kezelési fejlesztés megvalósítására.

Az intézkedés átfogó célja a vidéki települések épített infrastrukturális eszközeinek kisléptékű fejlesztése.

Dátum: 2016. február 23. [olvassa el teljes cikkünket]
Településképet meghatározó épületek külső rekonstrukciója, többfunkciós közösségi tér létrehozása, fejlesztése, energetikai korszerűsítés

A Vidékfejlesztési Program keretében megjelent Településképet meghatározó épületek külső rekonstrukciója, többfunkciós közösségi tér létrehozása, fejlesztése, energetikai korszerűsítés című VP-6-7.4.1.1-16 azonosító számú pályázati felhívás.

Dátum: 2016. február 10. [olvassa el teljes cikkünket]
Megjelent pályázatok Vidékfejlesztési Programban Megjelent pályázatok Vidékfejlesztési Programban

A Kormány jóváhagyta a Vidékfejlesztési Program 2016-os éves fejlesztési keretét. Idén több mint 800 milliárd Ft vidékfejlesztési forrásra pályázhatnak a gazdák.

Dátum: 2016. február 10. [olvassa el teljes cikkünket]
Mezőgazdasági termékek értéknövelése és erőforrás-hatékonyságának elősegítése a feldolgozásban Mezőgazdasági termékek értéknövelése és erőforrás-hatékonyságának elősegítése a feldolgozásban

A Kormány célul tűzte ki az élelmiszeripar ágazati innováció ösztönzését, ezáltal az elavult technológiai módszerek fejlesztését, s ezen intézkedések mentén új munkahelyek teremtését.

A cél elérését a Kormány a mezőgazdasági termelők, valamint a mezőgazdasági termelőnek nem minősülő mikro- és kisvállalkozások együttműködésével tervezi megvalósítani.

Dátum: 2016. január 04. [olvassa el teljes cikkünket]
Első zöld rendszám, kedvezmények elektromos autóknak Első zöld rendszám, kedvezmények elektromos autóknak

Október elején kiadták Magyarországon az első zöld rendszámot, amit a környezetkímélő autók megkülönböztetésére használnak. A zöld rendszám az elektromos autók számára lehetővé teszi különböző kedvezmények igénybevételét, amennyiben a Jedlik Ányos Klaszter által benyújtott ösztönző intézkedéseket tartalmazó javaslatcsomagot a kormány elfogadja.
Az első zöld rendszámot egy teljesen elektromos hajtással működő BMW i3 kapta.

Dátum: 2015. október 19. [olvassa el teljes cikkünket]