2014-2020-as operatív programok társadalmi egyeztetése

Év végével lezárul az Európai Unió 2007-2013 közötti pénzügyi időszaka és új 7 éves ciklus kezdődik, amelynek a tervezése elindult, meghatározták az uniós források felhasználásának legfontosabb céljait. Magyarország kiemelt nemzeti érdeke, hogy a rendelkezésére álló uniós forrásokat minél hatékonyabban használja fel, ennek érdekében a 2014-2020-as időszakra vonatkozó operatív programokat több szakaszban társadalmi egyeztetésre bocsátja a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség. A 2013. október 17-én elindult új társadalmi egyeztetési szakaszban 1 hónapig van lehetőség az operatív programokhoz kapcsolódó javaslatok megfogalmazására.


A Nemzeti Fejlesztési Ügynökség "Partnerség" menüpontja alatt mindenki számára elérhető a fórum, ahol az operatív programokkal kapcsolatos észrevételek, javaslatok azonnal elérhetővé válnak a honlap felületén keresztül, ráadásul lehetőség nyílik arra is, hogy a véleményezők megismerjék egymás véleményét is. Regisztráció után az érdeklődők is véleményezhetik az operatív programokat.

A beérkező véleményeket a Miniszterelnökség koordinálásával a szakminisztériumok és a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség kollégái közösen dolgozzák fel.

A Nemzeti Fejlesztési Ügynökség oldalán a "Partnerség" menüpont alatti fórum elérhető a "Fórum" szóra kattintva: FÓRUM - KATT.

Forrás: A hír készült a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség "2014-2020-as operatív programok társadalmi egyeztetése" című anyaga alapján, amely elérhetõ a www.nfu.hu oldalon (www.nfu.hu szóra kattintva).