Elektromos busz - magyar fejlesztés, magyar gyártás

Kép címe

Március elején mutatták be az evopro cég magyar fejlesztésű és magyar gyártású elektromos buszát. A Budai Várban tartott bemutatón Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter elmondta, hogy a kormány az elektromobilitás elterjedését jogszabályi módosításokkal is segíteni szeretné.


A magyar mérnökök által tervezett, fejlesztett és gyártott Modulo buszcsalád elektromos hajtású prototípusa, a Medio Electric ultrakönnyű, kompozit szerkezetű, mintegy 57 százalékos magyar értékhányaddal rendelkezik. A null-emissziós autóbusz 8 méter hosszú, 65 utas szállítására alkalmas.

A Modulo egy moduláris felépítésű autóbusz, amelynek különböző utasbefogadó képességű típusai többféle hajtásrendszerrel rendelhetők. A Modulo utastere szinte teljesen alacsonypadlós, magas utazási komfortot biztosít. Óvja a környezetet, üzemeltetési költségei pedig alacsonyak. A különleges ajtóelrendezésű, a megnövelt tengelytávú, teljesen kompozit könnyűszerkezetes önhordó karosszéria teljes mértékben magyar fejlesztés. Az eredmény magáért beszél: egy teljesen újszerű busz, amit öröm használni és gazdaságos üzemeltetni.


Forrás: A hír készült a www.hvg.hu oldal "Bemutatták a magyar fejlesztésű és magyar gyártású elektromos buszt" című anyaga alapján, amely elérhető a www.hvg.hu oldalon (a www.hvg.hu szóra kattintva), valamint a www.modulo.hu anyagai alapján (a www.modulo.hu szóra kattintva).