2020-ban tömegével jönnek az elektromos autók

Kép címe

Az elektromos autók egyre inkább elterjednek. Ezt erősítette meg a Panasonic vezetésének bejelentése is, akik szerint pár év múlva már tömeggyártásról lesz szó. Természetesen a Tesla lesz a főszerepben.


Korábban már komolyan foglalkoztunk az elektoromos autókat gyártó Tesla Motors-szal, de nem csak az iparágban tett komoly lépései miatt, hanem azért is, mert komoly jelek mutatnak arra, hogy az Apple felvásárolja a céget. Ha ez nem történik meg, a Tesla akkor sem lesz megszorulva, hiszen egy Gigafactory névre keresztelt gyárat épít, amelyre csak az akkumulátorok fejlesztése miatt költenek 5-6 milliárd dollárt.

A gigagyár a Panasonic-kal együttműködésben épül, a japán technológiai cég vezetője, Joe Taylor ezért szólalt fel az ügyben a Las Vegas-i CES-en. A szakember elárulta, hogy a 2017-ben nyitó gyár a tervek szerint 2020-ban már olyan szintre juthat, hogy évi fél millió akkumulátort gyártson, tehát évente ennyi elektromos autót adhat el csak a Tesla. Ez a tavalyi adatokhoz képest 15-szörös növekedés.


Forrás: A hír készült a http://www.hvg.hu oldal "Ez aztán a bejelentés: 2020-ban tömegével jönnek az elektromos autók" című anyaga alapján, amely elérhető a www.hvg.hu oldalon (a www.hvg.hu szóra kattintva).