Pályázat helyi értéktárakra

Kép címe

A Földművelésügyi Minisztérium és a Hungarikum Bizottság pályázatot hirdet nemzeti értékek és hungarikumok gyűjtésének, megismertetésének, gondozásának támogatására.
A felhívást 250 millió forintos keretösszeggel hirdették meg, amely forrás alapvetően a helyi értéktárakra vonatkozik.


A pályázat célja a magyar nemzeti értékekről és hungarikumokról szóló 2012. évi XXX. törvény szerinti települési, tájegységi nemzeti értékek gyűjtése, rendszerezése és megismertetése, a Magyar Értéktárban és a Hungarikumok gyűjteményében nyilvántartott egyes nemzeti értékek és hungarikumok kollektív megismertetése, azok írott és elektronikus kiadványokban történő megjelentetése és népszerűsítése, valamint az ezen értékeket bemutató terek kialakítása és rendezvények szervezése által.
A helyi települési értéktárak létrehozására 75 millió forint keret áll rendelkezésre, a jelentkezést alapvetően a helyi önkormányzatok, illetve a velük megállapodó társadalmi szervezetek nyújthatják be.
Támogatják a helyi értéktár megalakulását, a bizottsági munka megkezdését, a gyűjtési, rendszerezési munkát. Egy-egy pályázó 500 ezer és 1,5 millió vissza nem térítendő támogatást kaphat.


Forrás: A hír készült a http://www.kormany.hu oldal "Pályázatot hirdettek helyi értéktárak témában" című anyaga alapján, amely elérhető a www.kormany.hu oldalon (a www.kormany.hu szóra kattintva).