Közösségi animátor képzés indul

Kép címe

A NAKVI helyi közösség- és vidékfejlesztő szakemberek, az újonnan létrejövő többfunkciós szolgáltató központok, illetve az IKSZT-k munkatársainak akkreditált 40 órás közösségi animátor képzést indít.
A képzés célcsoportja a helyi közösség- és vidékfejlesztő szakemberek, IKSZT-k, valamint az újonnan létrejövő többfunkciós szolgáltató központok munkatársai.


A képzés célja olyan gyakorlatorientált ismeretek átadása a közösség- és vidékfejlesztő szakemberek számára, amelyeknek megszerzésével alkalmazni tudják a jogszabályi előírásokat, megismerik a hazai és európai uniós támogatások rendszerét. Kapcsolatot tartanak a települések gazdasági szférájával, egyeztetnek a szakhatóságokkal, elősegítik a település saját erőforrásainak felismerését és kiegészítését külső erőforrásokkal. Részt vesznek a 2014-2020 közötti európai uniós programozási időszak helyi tervezési feladatainak animációjában. Képesek kapcsolatot teremteni a helyi közösségekkel, együttműködni a vidékfejlesztő és közösségfejlesztő szakemberekkel és a médiával. A megismert jogszabályi alapok alkalmazását képesek kiterjeszteni a programszervezés és a közösségfejlesztés területeire, továbbá ismereteket szereznek a közösségfejlesztés módjairól, az önszerveződés és a csoportok motivációiról.

A képzés sikeres elvégzését a NAKVI által kiadott tanúsítvány igazolja.

A képzés időtartama 2014. november közepén 5 képzési napon összesen 40 kontakt óra.

A jelentkezési határidő: 2014. november 2. (vasárnap)

A képzéről további részletek, például a képzés tematikája a http://www.ikszt.hu oldalon olvasható.


Forrás: A hír készült a http://www.ikszt.hu oldal "Közösségi animátor képzési felhívás" című anyaga alapján, amely elérhető a www.ikszt.hu oldalon (a www.ikszt.hu szóra kattintva).