Norvég Civil Alap - Közepes és kisprojektek 2014

Az EGT/Norvég Civil Támogatási Alap meghirdette a közepes és kisprojekteket támogató 2014-re vonatkozó pályázati felhívásokat. A Norvég Civil Támogatási Alap átfogó célja, hogy „segítse a magyarországi civil társadalom fejlődését, valamint erősítse részvételét a társadalmi igazságosság, a demokrácia és a fenntartható fejlődés alakításában”.
A pályázatra Magyarországon bejegyzett civil szervezetek jelentkezhetnek, amelyek megfelelnek a következő feltételeknek: önkéntes alapon szerveződő, közcélú, nem haszonszerzés céljából alakult nonprofit szervezetek, amelyek függetlenek a helyi, regionális és központi kormányzattól, közintézményektől, köztestületektől, politikai pártoktól, valamint for-profit szervezetektől.
A pályázatok kétfordulósak, a rövid projektkoncepciók értékelése után továbbjutott pályázók kapnak lehetőséget a részletes pályázat kidolgozására.


A kisprojektek célja a saját szűkebb (földrajzi, szakmai stb.) közösségük fejlesztése, aktivizálása a szervezet működésének területén/témájában: a pályázó szervezeteknek képessé kell válniuk arra, hogy helyi és általános közcélok érdekében saját erőforrásaikat jobban mozgósítsák a fent felsorolt területeken.
A közepes projektekben végrehajtott fejlesztésnek hozzá kell járulnia a civil szektor szélesebb körének megerősítéséhez: azaz olyan projektek részesülhetnek támogatásban, amelyek eredményei és hatásai modellértékűek, más szervezetek számára is hasznosíthatóak, előrelépést hoznak a civilek életében. A tapasztalatok átadása érdekében a pályázónak aktív kommunikációs és civil fejlesztő tevékenységet kell folytatnia.

Pályázatot benyújtani közepes (20,000-70,000 €) és kisprojekt (1,500-20,000 €) kategóriában lehet a következő területeken:

  • A terület: demokrácia és emberi jogok;
  • B terület: női jogok és esélyegyenlőség;
  • C terület: közösség- és szervezetfejlesztés;
  • D terület: ifjúsági- és gyermekügyek;
  • E terület: környezetvédelem és fenntartható fejlődés;
  • F terület: jóléti szolgáltatások társadalmilag sérülékeny csoportoknak;
  • G terület: társadalmilag sérülékeny csoportok megerősítése (fókusz: roma integráció).

Az érdeklődő szervezeteknek pályázati fórumot és konzultációt tartanak minden megyében február közepéig.
Az információs napokon való megjelenés ingyenes, de előzetes regisztrációhoz kötött. Regisztrálni az adott helyszín mellett feltüntetett e-mail címen és időpontig lehet a jelentkező civil szervezet és részt vevő képviselője nevének, elérhetőségének megadásával.
Zala megyei fórum és konzultáció időpontja:
2014. január 30., 14.00-17.00 óra között
Helyszín: Zalaegerszeg, Kamarák Háza (8900 Zalaegerszeg, Petőfi út 24.)
Jelentkezési határidő: 2014. január 28-ig, info@zalacivil.hu


Forrás: A hír készült a norvegcivilalap.hu oldal "Közepes és kisprojektek 2014 - PÁLYÁZATI FELHÍVÁS" című anyaga alapján, amely elérhető a www.norvegcivilalap.hu oldalon (a www.norrvegcivilalap.hu szóra kattintva).