Hírek, aktuális információk

Nemzeti Szabadidős –Egészség Sportpark Program Nemzeti Szabadidős –Egészség Sportpark Program

Az egészségmegőrzés szempontjából kiemelt szerepe van a rendszeres testmozgásnak. A Kormány az 1314/2016. (VI. 30.) Korm. határozatában döntött a Nemzeti Szabadidős –Egészség Sportpark Programról (a továbbiakban: Program), amelynek alapvető célja, hogy olyan közösségi terek kerüljenek az ország minél több településén kialakításra, ahol valamennyi korosztály, a fiatalabbaktól az idősebbekig aktívan töltheti el a szabadidejét igényes szabadtéri létesítményekben.

A pályázaton önkormányzatok vehetnek részt.

Dátum: 2016. július 19. [olvassa el teljes cikkünket]
Pályázati lehetőség - Külhoni fiatal magyar vállalkozóknak Pályázati lehetőség - Külhoni fiatal magyar vállalkozóknak

A Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. vállalkozások tevékenységének támogatására 2016 a külhoni fiatal magyar vállalkozók éve program keretében nyílt pályázatot hirdet.

Dátum: 2016. június 17. [olvassa el teljes cikkünket]
E-mobilitás konferencia E-mobilitás konferencia

A Jedlik Ányos Klaszter, a Közlekedéstudományi Egyesület és a Regionális Energiagazdasági Kutatóközpont  2016. június 9-10. között rendezi meg a hazai e-mobilitás jelenlegi helyzetét áttekintő konferenciáját.

Dátum: 2016. június 06. [olvassa el teljes cikkünket]
Kerékpárosbarát Település és Munkahely 2016

A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium és a Kerékpáros Magyarország Szövetsége idén is meghirdette a Kerékpárosbarát Település 2016 pályázatát melynek eredményeként a megtisztelő címet 54 önkormányzat és 64 munkahely képviselői vehették át 2016. május 20-án, Nyíregyházán.

Dátum: 2016. május 25. [olvassa el teljes cikkünket]
Folytatódik a Helyi Termék Éve 2016. szakmai fórumsorozat - 2016.02.24. Szolnok Folytatódik a Helyi Termék Éve 2016. szakmai fórumsorozat - 2016.02.24. Szolnok

A Földművelésügyi Minisztérium kiemelt figyelmet fordít a helyi termékek előállításának ösztönzésére, az értékesítési csatornák növelésére és a termékek fogyasztókkal történő megismertetésére, ezért a 2015-öt a Helyi termék évének nyilvánítja. A 2015. I. félévében elkezdődött országos programsorozat folytatódik, mely 2016. március végéig tart.

Dátum: 2016. február 23. [olvassa el teljes cikkünket]
Egyedi szennyvízkezelés pályázati lehetőség Egyedi szennyvízkezelés pályázati lehetőség

A Vidékfejlesztési Program keretében helyi önkormányzatok és társulásaik számára nyílt lehetőség egyedi szennyvíz kezelési fejlesztés megvalósítására.

Az intézkedés átfogó célja a vidéki települések épített infrastrukturális eszközeinek kisléptékű fejlesztése.

Dátum: 2016. február 23. [olvassa el teljes cikkünket]
Településképet meghatározó épületek külső rekonstrukciója, többfunkciós közösségi tér létrehozása, fejlesztése, energetikai korszerűsítés

A Vidékfejlesztési Program keretében megjelent Településképet meghatározó épületek külső rekonstrukciója, többfunkciós közösségi tér létrehozása, fejlesztése, energetikai korszerűsítés című VP-6-7.4.1.1-16 azonosító számú pályázati felhívás.

Dátum: 2016. február 10. [olvassa el teljes cikkünket]