Hírek, aktuális információk

Felsőszenterzsébet a „Tündéri település” Felsőszenterzsébet a „Tündéri település”

Lenti térség egyik legkisebb települése, Felsőszenterzsébet kapta meg elsőként a "Tündéri település" címet, mely védnöki táblát Vigh László, országgyűlési képviselő adományozott az aprócska falunak.

Dátum: 2016. augusztus 12. [olvassa el teljes cikkünket]
Hétrétország Hétrétország

Hétrétország címmel 2016. augusztus 12-én megkezdődik az Őrség legnagyobb kulturális rendezvénye. A tíz napon át tartó, köztiválnak nevezett programsorozaton ötven udvarház várja nyitott kapukkal a vendégeket, Őriszentpéteren, a "bázison" pedig koncerteket, művészeti programokat, színházi előadásokat, filmvetítéseket tartanak.

Dátum: 2016. augusztus 09. [olvassa el teljes cikkünket]
A mezőgazdasági vízgazdálkodási ágazat fejlesztése A mezőgazdasági vízgazdálkodási ágazat fejlesztése

Magyarország Kormánya pályázati felhívást tett közzé a mezőgazdasági termelők mezőgazdasági üzemeinek gazdasági teljesítmény növelésének, szerkezet átalakításának és modernizáció ösztönzésének, illetve a mezőgazdasági vízfelhasználás hatékonysága fokozásának megvalósítása érdekében.

Dátum: 2016. augusztus 04. [olvassa el teljes cikkünket]
Nemzeti Szabadidős –Egészség Sportpark Program Nemzeti Szabadidős –Egészség Sportpark Program

Az egészségmegőrzés szempontjából kiemelt szerepe van a rendszeres testmozgásnak. A Kormány az 1314/2016. (VI. 30.) Korm. határozatában döntött a Nemzeti Szabadidős –Egészség Sportpark Programról (a továbbiakban: Program), amelynek alapvető célja, hogy olyan közösségi terek kerüljenek az ország minél több településén kialakításra, ahol valamennyi korosztály, a fiatalabbaktól az idősebbekig aktívan töltheti el a szabadidejét igényes szabadtéri létesítményekben.

A pályázaton önkormányzatok vehetnek részt.

Dátum: 2016. július 19. [olvassa el teljes cikkünket]
Pályázati lehetőség - Külhoni fiatal magyar vállalkozóknak Pályázati lehetőség - Külhoni fiatal magyar vállalkozóknak

A Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. vállalkozások tevékenységének támogatására 2016 a külhoni fiatal magyar vállalkozók éve program keretében nyílt pályázatot hirdet.

Dátum: 2016. június 17. [olvassa el teljes cikkünket]
E-mobilitás konferencia E-mobilitás konferencia

A Jedlik Ányos Klaszter, a Közlekedéstudományi Egyesület és a Regionális Energiagazdasági Kutatóközpont  2016. június 9-10. között rendezi meg a hazai e-mobilitás jelenlegi helyzetét áttekintő konferenciáját.

Dátum: 2016. június 06. [olvassa el teljes cikkünket]
Kerékpárosbarát Település és Munkahely 2016

A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium és a Kerékpáros Magyarország Szövetsége idén is meghirdette a Kerékpárosbarát Település 2016 pályázatát melynek eredményeként a megtisztelő címet 54 önkormányzat és 64 munkahely képviselői vehették át 2016. május 20-án, Nyíregyházán.

Dátum: 2016. május 25. [olvassa el teljes cikkünket]