„Közösségi Vándordíj a hagyományos termékekért” díj átadása

A Hagyományos Termékek Előállító Közösségek Világnapján, Budapesten a Vidékfejlesztési Minisztériumban rendezett szakmai konferencián adták át az idei "Közösségi Vándordíj a hagyományos termékekért" díjat 2013. december 6-án.


Magyarországon az Európai Minőségügyi Szervezet és a nemzetközi Slow Food  mozgalom hazai képviselőinek kezdeményezésére 2009-ben alakult meg a Hagyományos Termék Kerekasztal.
Az EOQ MNB a hagyományos termékek érdekében kiemelkedő tevékenységet folytató közösségek elismerésére alapította a vándordíjat, melynek átadása 2012-ben volt először, amikor a vándordíjat a Magyar Pékek Fejedelmi Rendje, mint a sütőipari termékek hagyományőrzése érdekében 2001-ben létrehozott egyesület, több mint egy évtizedes példaértékű tevékenységének elismeréséül kapta.
Az idei évben a Szövetség az Élő Tiszáért Egyesület (SZÖVET) nyerte el a díjat a kistermelők, a helyi termék előállítók piacra jutásának elősegítése érdekében végzett következetes szakmai érdekképviseleti tevékenységének elismeréséül.


Forrás: A hír készült a kormany.hu oldal "Egyre kedveltebbek a helyi élelmiszerek" című anyaga alapján, amely elérhetõ a www.kormany.hu (www.kormany.hu szóra kattintva) és a kisleptek.hu oldal "Átadták a 2013-évi „Közösségi Vándordíj a hagyományos termékekért” díjat" című anyaga alapján, amely elérhető a www.kisleptek.hu (www.kisleptek.hu szóra kattintva).