A Zala Megyei Kórház képalkotó diagnosztikai egészségügyi eszközparkjának modernizálása alacsony energiafogyasztású MRI beszerzésével

Projekt adatok

Projekt címe: A Zala Megyei Kórház képalkotó diagnosztikai egészségügyi eszközparkjának modernizálása alacsony energiafogyasztású MRI beszerzésével
Projekt száma: KEOP–5.6.0/E/15-2015-0003
Kedvezményezett neve: Zala Megyei Kórház
Támogató neve: Nemzeti Fejlesztési Minisztérium
Projekt kezdete: 2015. szeptember 01.
Projekt vége: 2015. november 30.
Támogatási összeg: 740.292.519 Ft

Projekt részletes bemutatása

A Zala Megyei Kórház képalkotó diagnosztikai egészségügyi eszközparkjának modernizálása alacsony energiafelhasználású MRI berendezéssel” című KEOP–5.6.0/E/15-2015-0003 számú projekt 740,29 millió forintos európai uniós támogatás segítségével új MRI készüléket szerezett be a Zala Megyei Kórház.


A Zalaegerszegen működő Zala Megyei Kórház közvetlen betegellátási területe a megye lakosságának 42 %-át érinti, azonban a megyei kórházi jellegből adódóan szükség szerint az egész megyéből, valamint megye határon túlról is fogadja a betegeket. A kórház eddigi MRI berendezése 2005-ben került beszerzésre, amely mind diagnosztikai, mind energiahatékonysági szempontból elavultnak számít. A pályázati program célja a kórház képalkotó diagnosztikai eszközparkjának modernizálása, a meglévő MRI berendezés cseréje alacsonyabb energia felhasználású berendezésre.


A projekt legfontosabb eleme egy MAGNETOM Area típusú MRI berendezés beszerzése és beüzemelése Zalaegerszegen. A fejlesztés eredményeként nő a diagnosztikai szolgáltatás színvonala és csökken az MRI berendezés energiafelhasználásnak mértéke 38 %-kal. A beruházás költségei tartalmazzák az előkészítés, a közbeszerzés, a projektmenedzselés, az eszközbeszerzés, beüzemelés és karbantartás, valamint a kötelező nyilvánosság költségeit.


Szakértõink által a projektben végzett tevékenységek:

  • Projektfejlesztés, pályázati dokumentáció összeállítása
  • Projektmenedzselés

Projektben résztvevő szakértőink

Kovácsné Kocsi Zsuzsanna
Kovácsné Kocsi Zsuzsanna ügyvezetõ, projektmenedzser Referencia adatlap