Hírek, aktuális információk

Országos Mezõgazdasági és Élelmiszeripari Kiállítás 2013 Országos Mezõgazdasági és Élelmiszeripari Kiállítás 2013

Idén 76. alkalommal került megrendezésre a budapesti Hungexpo terüketén a kiállítás. A rendezvényt Orbán Viktor, Magyarország miniszterelnöke nyitotta meg, aki hangsúlyozta, hogy a magyar mezõgazdaság visszakerült megbecsült helyére. Külön köszöntötte a vásár díszvendégét Oroszországot.

Dátum: 2013. szeptember 21. [olvassa el teljes cikkünket]
24 város Zárófesztivál 24 város Zárófesztivál

2013. szeptember 21-22-én kerül megrendezésre a 24 város rendezvénysorozatot lezáró fesztivál.

Dátum: 2013. szeptember 20. [olvassa el teljes cikkünket]
Õrség Határok Nélkül Egyesület tájékoztató fórumai Õrség Határok Nélkül Egyesület tájékoztató fórumai

Õrség Határok Nélkül Egyesület Munkaszervezete tájékoztató fórumokat tart a LEADER pályázati felhívásokra benyújtott projektjavaslatok elbírálásának folyamatáról, illetve a Darányi Ignác Terv õsszel megnyíló pályázati lehetõségeirõl.

Dátum: 2013. szeptember 16. [olvassa el teljes cikkünket]
Zala Megye Fejlesztéséért Díj kitüntetettje 2013-ban Kovács Károly térségfejlesztõ és területfejlesztési szakember Zala Megye Fejlesztéséért Díj kitüntetettje 2013-ban Kovács Károly térségfejlesztõ és területfejlesztési szakember

2013. szeptember 7-én tartották meg a Zala megye napja rendezvényt a Zalavári Történelmi Emlékhelyen. Az eseményen átadták a Zala Megyei Közgyûlés által adományozott díjakat is.
A Zala Megyei Közgyûlés minden évben elismeri azon személyek, szervezetek és közösségek munkáját, akik (amelyek) tevékenységükkel hozzájárulnak Zala megye jó hírének öregbítéséhez, maradandóan és kimagaslóan gazdagítják a megye egészségügyi, szociális, oktatási, kulturális, mûvészeti, sport, közéleti és egyéb értékeit, ápolják és õrzik a megye hagyományait, fejlesztetik településeit.

A Zala Megye Fejlesztéséért Díj idei kitüntetettje Kovács Károly térségfejlesztõ és területfejlesztési szakember.

Dátum: 2013. szeptember 07. [olvassa el teljes cikkünket]
Gazdasági adatbázisba való bekerülési lehetõség Vállalkozások részére Gazdasági adatbázisba való bekerülési lehetõség Vállalkozások részére

A City Cooperation programban résztvevõ partnerek egyik fõ célkitûzése, hogy a 2014-2020-as programozási idõszakot elõkészítve a gazdasági vállalkozások együttmûködésének lehetõségeit megvizsgálja a projektben résztvevõ egyes magyar városokban (Körmend, Lenti, Letenye, Õriszentpéter, Vasvár, Szentgotthárd, Zalalövõ) és vonzáskörzetükben. Ehhez kapcsolódóan egy vállalkozási adatbázis készül, amelybe bárki bekerülhet.

Dátum: 2013. szeptember 06. [olvassa el teljes cikkünket]
Pályázat "Kerékpárosbarát Település 2013" és "Kerékpárosbarát Munkahely 2013" cím elnyerésére

A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium ismét meghirdetette a Kerékpárosbarát Település és Kerékpárosbarát Munkahely címû pályázati felhívását, amely idén egyszerûsödött és az adatlapot internetes felületen is ki lehet tölteni.
A pályázati felhívással a közlekedésért felelõs tárca a munkáltatók, önkormányzatok példamutató intézkedéseit és kezdeményezéseit ismeri el a kitüntetõ címekkel. A felmérések szerint Magyarországon évrõl-évre gyarapodik a rendszeresen kerékpározók tábora. A felhívás ösztönzi az önkormányzatokat, munkáltatókat a kerékpárral közlekedõ munkavállalók, ügyfelek kiszolgálására alkalmas munkahelyek, intézmények kialakítására.

Dátum: 2013. szeptember 01. [olvassa el teljes cikkünket]
City Cooperation projektben résztvevõ városok az Agra, Nemzetközi Mezõgazdasági és Élelmiszeripari Vásáron City Cooperation projektben résztvevõ városok az Agra, Nemzetközi Mezõgazdasági és Élelmiszeripari Vásáron

City Cooperation projektben résztvevõ 24 város mutatkozott be az 51. alkalommal megrendezett Agra, Nemzetközi Mezõgazdasági és Élelmiszeripari Vásáron. A látogatók, érdeklõdõk augusztus 29-ig tekinthetik meg a rendezvényt.

Dátum: 2013. augusztus 28. [olvassa el teljes cikkünket]