Hírek, aktuális információk

EVIA 2014 címmel új projekt indul EVIA 2014 címmel új projekt indul

Kelet-stájerországi EU Regionális Menedzsment, Stájer Termálvidék, magyar oldalon a Lenti és Vidéke Fejlesztési Ügynökség Közhasznú Nonprofit Kft. partnersége sikeresen pályázott az Ausztria-Magyarország Határon Átnyúló Együttműködési Program keretében, a projekt címe: Evia 2014.

Dátum: 2014. február 12. [olvassa el teljes cikkünket]
Elindul a tervezési területek elismertetése

Elindul a 2014-2020-as időszakra a Helyi Fejlesztési Stratégiához kapcsolódó tervezési terület előzetes elismertetési eljárása. A szerveződési szándékot február 21-ig kell jelezni. Ehhez kapcsolódóan megjelent az EMVA társfinanszírozású intézkedések Irányító Hatóságának 5./2014 (II. 6.) közleménye a 2014-2020 közötti programozási időszakra történő felkészülésről és a Helyi Fejlesztési Stratégiához (HFS) kapcsolódó tervezési terület előzetes elismeréséről.

Dátum: 2014. február 07. [olvassa el teljes cikkünket]
Vállalkozások helyzete és lehetőségei Magyarországon c. konferencia

2014. február 12-én a Zala Megyei Vállalkozásfejlesztési Alapítvány és Zalaegerszeg Megyei Jogú Város szervezésében kerül megrendezésre a Vállalkozások helyzete és lehetőségei Magyarországon c. konferencia.

Dátum: 2014. január 29. [olvassa el teljes cikkünket]
Kerékpárosbarát település Lenti

Sikeres pályázatot nyújtott be Lenti Város Önkormányzata 2013. szeptemberében a Kerékpáros Magyarország Szövetséghez „Kerékpárosbarát Település 2013.” cím elnyerésére.

Dátum: 2014. január 24. [olvassa el teljes cikkünket]
Norvég Civil Alap - Közepes és kisprojektek 2014

Az EGT/Norvég Civil Támogatási Alap meghirdette a közepes és kisprojekteket támogató 2014-re vonatkozó pályázati felhívásokat. A Norvég Civil Támogatási Alap átfogó célja, hogy „segítse a magyarországi civil társadalom fejlődését, valamint erősítse részvételét a társadalmi igazságosság, a demokrácia és a fenntartható fejlődés alakításában”.
A pályázatra Magyarországon bejegyzett civil szervezetek jelentkezhetnek, amelyek megfelelnek a következő feltételeknek: önkéntes alapon szerveződő, közcélú, nem haszonszerzés céljából alakult nonprofit szervezetek, amelyek függetlenek a helyi, regionális és központi kormányzattól, közintézményektől, köztestületektől, politikai pártoktól, valamint for-profit szervezetektől.
A pályázatok kétfordulósak, a rövid projektkoncepciók értékelése után továbbjutott pályázók kapnak lehetőséget a részletes pályázat kidolgozására.

Dátum: 2014. január 17. [olvassa el teljes cikkünket]
A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara működteti a falugazdász hálózatot

A Nemzeti Agrárgazdasági Kamarához (NAK) került 2014. január 1-jétől a kormányhivataloktól a falugazdász-hálózat működtetése.
A 467 főt számláló szervezet a NAK 202 fős kamarai tanácsadói testületével kiegészülve egységes hálózatként működik tovább, ami lehetővé teszi az eddigieknél hatékonyabb, egységes gazdatámogató rendszer kiépítését.

Dátum: 2014. január 09. [olvassa el teljes cikkünket]
Zöld Forrás pályázat környezet- vagy természetvédelmi célú fejlesztésekre

A Vidékfejlesztési Minisztérium a Nemzeti Környezetvédelmi Program céljai megvalósításának érdekében 2014-re is meghirdette Zöld Forrás pályázati felhívását.
Támogatást azok a Nemzeti Környezetvédelmi Program megvalósításában közreműködő, környezet- vagy természetvédelmi célú közhasznú társadalmi szervezetek (egyesületek vagy alapítványok) kaphatnak, amelyek közhasznúsági jelentést fogadtak el.

Dátum: 2014. január 02. [olvassa el teljes cikkünket]