Hírek, aktuális információk

EVIA 2014 projekttalálkozó EVIA 2014 projekttalálkozó

Projektpartner találkozó került megrendezésre az EVIA 2014 projekt keretében Gleisdorf városában

Dátum: 2014. június 23. [olvassa el teljes cikkünket]
Az első elektromos hajtású Harley-Davidson Az első elektromos hajtású Harley-Davidson

Harley-Davidson elkészítette az első elektromos hajtású Harley-Davidson modellt, LiveWire-t.

Dátum: 2014. június 20. [olvassa el teljes cikkünket]
"Zala kétkeréken" program projekt előkészítő workshopja Hévízen

A „Cseszt Regélő” Nonprofit Kft. és projektpartnerei szervezésében a „Zala kétkeréken” pályázat keretében Hévízen valósul meg a második projekt előkészítő workshop 2014. június 13-án, 14 órai kezdettel.
A workshopon az érdeklődől a projekten kívül megismerhetnek a témában más, hasonló kezdeményezéseket is, mint amilyen Hévíz közösségi kerékpáros rendszere, vagy a Nagykanizsa és környékére összpontosuló „Cycle in a network” program.

Dátum: 2014. június 05. [olvassa el teljes cikkünket]
Széchenyi István Egyetem Járműipari Kutatóközpontjának saját hajtásrendszerű elektromos autóját mutatták be a minap Széchenyi István Egyetem Járműipari Kutatóközpontjának saját hajtásrendszerű elektromos autóját mutatták be a minap

A Széchenyi István Egyetemen működő Járműipari Kutatóközpont háromnapos szakmai workshopot rendezett Workshop on Design, Simulation, Optimization and Control of Green Vehicles and Transportation címmel, amelyen bemutatásra került a kutatóközpont saját hajtásrendszerű elektromos autója is. 

Dátum: 2014. május 23. [olvassa el teljes cikkünket]
"Zala kétkeréken" program projekt előkészítő workshopja Lentiben

A „Cseszt Regélő” Nonprofit Kft. és projektpartnerei szervezésében a „Zala kétkeréken” pályázat keretében 2014. május 29-én 14 órai kezdettel kerül sor az első projekt-előkészítő workshopra, amely a Zala Zöld Szíve HACS területén, Lentiben valósul meg.

Az 5 vidékfejlesztési helyi akciócsoport területén megvalósuló program közvetlen célja a megyét összekötő kerékpáros, illetve a LEADER-térségek szereplőinek bekapcsolásával 4 hosszabb és 4 rövidebb túrakerékpáros útvonal kijelölése, ezek turisztikai hálózatba kapcsolása, a kerékpározást népszerűsítő marketingeszközök és sportesemények megvalósítása.

Dátum: 2014. május 19. [olvassa el teljes cikkünket]
Áramfejlesztő játszótér Áramfejlesztő játszótér

Magyarországon elsőként a kispesti központi játszótérre kerültek ki kültéri, elektromos áramot termelő fitneszgépek. Nem csupán az egészséget és a kondíciót lehet megőrizni velük, de közben a mobiltelefon és a laptop is feltöltődik.

Dátum: 2014. május 16. [olvassa el teljes cikkünket]
Komplex kutatási program a 2014-2020. közötti vidékstratégia támogatásáért

Magyar Nemzeti Vidéki Hálózat és a Magyar Tudományos Akadémiával együttműködve végzett kutatást, amelyek tudományos alapot adnak a 2014-2020-as tervezési időszakhoz.
A programnak köszönhetően az európai kutatási irányokhoz kapcsolódó vidékkutatási projektek indultak a 2014-2020 közötti időszakra szóló hazai vidékfejlesztési program kidolgozásának és végrehajtásának tudományos megalapozására. Emellett a program megerősítette az átfogó szemléletű vidékkutatásokra alkalmas vidéki tudományos műhelyeket, támogatta helyi társadalmi szerepüket, és egyfajta virtuális hálózatba szervezte azokat.

Dátum: 2014. május 12. [olvassa el teljes cikkünket]