Hírek, aktuális információk

Átadták a Népművészet Mestere díjakat

A 2014. évi Mesterségek Ünnepe keretében a Budai Várban adták át a Népművészet Mestere díjakat 2014. augusztus 17-én.
Balog Zoltán a magyar kormány nevében népdalénekest, szűrrátét-készítőt, kosárfonót, szalmafonót, mesemondót és hegedűoktatót is díjazott.

Dátum: 2014. augusztus 18. [olvassa el teljes cikkünket]
Gazdag Gazda Rendezvénysorozat szeptemberben

Egy online mezőgazdasági piactér szeptember elején, négy helyszínen egész napos rendezvényen tart oktatást azoknak a mezőgazdasági termelőknek, akik szeretnének megismerkedni a sikeres online kereskedelem fortélyaival.
A képzéseknek 2014. szeptember 2-án Hajdúböszörmény, szeptember 4-én Szeged, szeptember 9-én Györköny, szeptember 11-én pedig Budapest ad otthont.

Dátum: 2014. augusztus 12. [olvassa el teljes cikkünket]
Vili, a kisvasúti napelemes motorkocsi Vili, a kisvasúti napelemes motorkocsi

Vili, a kisvasúti napelemes motorkocsi hazánk egyik legérdekesebb fejlesztése az utóbbi időben kisvasúton, amely már egy éve működik a Királyréti Erdei Kisvasútnál.

Dátum: 2014. augusztus 11. [olvassa el teljes cikkünket]
Gyermek-élményváros eredmények a City Cooperation projektben Gyermek-élményváros eredmények a City Cooperation projektben

Gyermek-élményváros tevékenységet a City Cooperation projektben nemrég fejezte be a szlovén partner. A tevékenység eredményeiről egy sajtótájékoztató keretében számolt be.

Dátum: 2014. augusztus 01. [olvassa el teljes cikkünket]
Pécsi hidrogen üzemanyagcellás autójának sikerei Pécsi hidrogen üzemanyagcellás autójának sikerei

A Pécsi Tudományegyetem diákjai megalkották a hidrogén üzemanyagcellás autót, amelynek a lényege az, hogy minél kevesebb üzemanyagot használjon fel.

Dátum: 2014. július 24. [olvassa el teljes cikkünket]
Elektromos BMW Elektromos BMW

A hivatalosan is megacitycar-ként emlegetett BMW i3 elektromos autó egyre népszerűbb. Néhány hónappal a forgalmazás megkezdése után eddig globálisan 11 ezer megrendelés érkezett az autóra, és jelenleg hathónapos várólista van rá

Dátum: 2014. július 17. [olvassa el teljes cikkünket]
URB E kerékpár URB E kerékpár

Egy kaliforniai cég, az Egological Mobility Solutions Inc. elkészítette a világ jelenleg legkompaktabb elektromos kerékpárját az URB-E-t.

Dátum: 2014. július 04. [olvassa el teljes cikkünket]