Hírek, aktuális információk

Műhelybeszélgetések vidéklogisztika témakörben Műhelybeszélgetések vidéklogisztika témakörben

A "Cseszt Regélő" Nonprofit Kft. a "Rövid Ellátási Láncok lehetőségeinek javítása Zala megye LEADER térségeiben - RÉL-ZALA" című LEADER térségek közötti együttműködés keretében támogatott programjában Vidéklogisztika témakörben műhelybeszélgetést szervez Zala megyében, több helyszínen.

Dátum: 2014. november 06. [olvassa el teljes cikkünket]
Közösségi animátor képzés indul Közösségi animátor képzés indul

A NAKVI helyi közösség- és vidékfejlesztő szakemberek, az újonnan létrejövő többfunkciós szolgáltató központok, illetve az IKSZT-k munkatársainak akkreditált 40 órás közösségi animátor képzést indít.
A képzés célcsoportja a helyi közösség- és vidékfejlesztő szakemberek, IKSZT-k, valamint az újonnan létrejövő többfunkciós szolgáltató központok munkatársai.

Dátum: 2014. október 22. [olvassa el teljes cikkünket]
Falusi vendéglátó képzés indul

A Falusi és Agroturizmus Országos Szövetsége falusi vendéglátó képzést indít több helyszínen október végén való indulással. A képzés célja szakmai felkészítés, kezdő falusi vendéglátók és vidéki szolgáltatóként tanyagazdaságot, farmgazdaságot működtető magánszemélyek, kis- és mikro vállalkozások számára.

Dátum: 2014. szeptember 23. [olvassa el teljes cikkünket]
EVIA RAJT EVIA RAJT

Mai napon, szeptember 19-én indult útjára az EVIA 2014 elektromos autók versenye, amelyet Regionalentwicklung Oststeiermark (Kelet-Stájerországi Területfejlesztés), Thermenland Steiermark (Stájerországi Fürdőrégió) Energieregion Oststeiermark (Kelet-Stájerországi Energiarégió) és a Lenti és Vidéke Közhasznú Nonprofit Kft. immáron második alkalommal rendez meg. A kezdeményezést a 24, osztrák, szlovén és magyar kisvárosok indították útjára 2012-ben.

Dátum: 2014. szeptember 19. [olvassa el teljes cikkünket]
IV. Parasztolimpia Határok Nélkül – Reszneki módra IV. Parasztolimpia Határok Nélkül – Reszneki módra

Az Őrség Határok Nélkül Egyesület szervezésében immáron negyedik alkalommal kerül megrendezésre a Parasztolimpia Határok Nélkül – Reszneki módra című rendezvény. A vándorrendezvénynek számító program megjárva a HACS-ot alkotó 3 kistérséget 2011 után újra a szentgotthárdi kistérségben érkezik.

Dátum: 2014. augusztus 29. [olvassa el teljes cikkünket]
Workshop Lentiben - Szlovénia - Magyarország Együttműködési Program 2014-2020

Megkezdődött a Szlovénia-Magyarország Határon Átnyúló Együttműködési Program 2014-2020 kidolgozása. A programozási folyamatban eddig a Helyzetfeltáró Elemzés (SWOT elemzést is tartalmazza) és az Együttműködési Program stratégiájának kidolgozása történt meg.
A workshop célja, hogy bevonják a területi és szektorális érdekelt feleket a programozás folyamatába: egyrészt az elemzés főbb kimeneteiről kívánnak tájékoztatást adni, másrészt a térség határon átnyúló fejlesztési igényeit és a program célkitűzéseihez illeszkedő lehetséges tevékenységeket szeretnénk megvitatni a résztvevőkkel.

Dátum: 2014. augusztus 27. [olvassa el teljes cikkünket]
Hagyományátadó alkotóműhely nyílt Lentiben Hagyományátadó alkotóműhely nyílt Lentiben

A „Civilkurázsi” Lenti Civilszervezeteiért és Sportjáért Közalapítvány „Hagyomány és innováció” – A helyi termékekre építő turizmusfejlesztés Zalában és Erdélyben című LEADER Nemzetközi együttműködés keretében támogatott programjához kapcsolódóan a 2014. augusztus 25. – 2014. augusztus 31. között Hagyományátadó és alkotóműhely bentlakásos tábort valósít meg Lentiben.

Dátum: 2014. augusztus 25. [olvassa el teljes cikkünket]