Hírek, aktuális információk

Elfogadták a Vidékfejlesztési Programot

Az Európai Bizottság 2015. augusztus 10-én elfogadta a magyarországi vidékfejlesztési programot. A program Magyarország prioritásait tartalmazza, melynek értelmében a 2014-2020 közötti időszakban 4,2 milliárd EUR keretösszeg áll rendelkezésre.

Dátum: 2015. augusztus 12. [olvassa el teljes cikkünket]
Széchenyi Hitelek pályázathoz Széchenyi Hitelek pályázathoz

Megjelentek az első várva várt, magyarországi kis és középvállalkozók számára kiírásra kerülő gazdaságfejlesztési pályázatok, melyekhez a Széchenyi Önerő Kiegészítő és Támogatás Megelőlegező Hitelek igénybevétele is kapcsolódhat.

Dátum: 2015. augusztus 10. [olvassa el teljes cikkünket]
Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program tájékoztató Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program tájékoztató

A Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program (GINOP) arra épít, hogy a javuló gazdasági környezet, a stabilizálódó makrogazdasági helyzet a vállalkozásokat tevékenységük minőségi fejlesztésére, bővítésére ösztönözze.
A program fő célkitűzés a hazai kis- és középvállalkozások versenyképességének fejlesztése és növekedésének elősegítése.
A 2014-2020 fejlesztési időszakban a legnagyobb forrásaránnyal bíró operatív program a GINOP.

Dátum: 2015. augusztus 03. [olvassa el teljes cikkünket]
Pályázatok magyarul - Közvetlen Brüsszeli Források Pályázatok magyarul - Közvetlen Brüsszeli Források

Az európai pályázati források könnyebb elérhetősége és felhasználása érdekében a Magyar Fejlesztési Központ magyar nyelvű honlapot indított, amelynek segítségével mindenki számára elérhetők a közvetlen uniós forrásokra vonatkozó információk.
Az oldalt létrehozó Magyar Fejlesztési Központ célja, hogy a közvetett támogatások mellett az ún. közvetlen uniós kifizetésű források elnyerésében segítse a magyar pályázókat.

Dátum: 2015. július 29. [olvassa el teljes cikkünket]
Ifjúsági Garancia Program – bérköltség támogatás Ifjúsági Garancia Program – bérköltség támogatás

A kormány elindította a 25 év alatti munkanélküliek foglalkoztathatóságát segítő ifjúsági garancia programot.

Dátum: 2015. július 22. [olvassa el teljes cikkünket]
Helyi Termék Díj pályázati lehetőség Helyi Termék Díj pályázati lehetőség

Az Országos Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Kiállítás Helyi Termek Díj pályázatra olyan kistermelő, mikro-és kisvállalkozás, egyesület vagy csoportosulás pályázhat, amelynek feldolgozott élelmiszer terméke vagy közvetlen fogyasztásra szánt terméke bizonyítottan kötődik az előállítás körzetéhez (helyben előállított, helyben honos vagy helyben megtermelt alapanyagból készült) és legalább az előállítás körzetében ismert.

Dátum: 2015. július 17. [olvassa el teljes cikkünket]
Segway, E-rollerek és Elektromos autókölcsönzés a Hévíz Tourinformban Segway, E-rollerek és Elektromos autókölcsönzés a Hévíz Tourinformban

Hévíz és környékének megismerésére új formában is lehetőség nyílik a városba érkező turisták számára. A térség látnivalóit és a természetet a kirándulók már segway, e-roller vagy elektromos autóval is körbejárhatják, melyeket a Hévízi Tourinform irodából lehet bérelni.

Dátum: 2015. július 01. [olvassa el teljes cikkünket]