24 város Zárófesztivál

Kép címe

Kellemes napsütéses kora õszi idõjárás, rengeteg kulturális és szórakoztató program fogadta mindazokat a hétvégén Lentiben, akik ellátogattak az 24 Város Kulturális Zárófesztiválja címû rendezvényre.


A két napos nemzetközi programsorozat szombaton délelõtt a Lenti TE pályán megtartott gyerekfoci kupával kezdõdött, melyen Lentibõl, Letenyérõl, Lendváról és Ausztriából érkeztek csapatok. A közel két órás kupa eredményhirdetésére délben került sor, ahol Völgyiné Boa Katalin és Horváth László polgármester adott át elismeréseket a résztvevõknek. A gyerekfoci kupa legeredményesebb csapata ez alkalommal a letenyei gyerekek alkotta együttes volt, de a szervezõk senkit sem hagytak üres kézzel távozni, ugyanis minden résztvevõ csapat részére emlékserleget és oklevelet adtak át, továbbá a legjobb kapus és a legtöbb gólt lõtt játékos pedig külön díjazásban részesült.

A díjátadóval szinte egy idõben a rendezvénytér parkolójában elkezdõdött a fõzõverseny, melyre idén 20 csapat nevezett be. A versenyen nem voltak megkötések az étel jellegét illetõen, minden csapat szabadon választhatta ki milyen ínyenc falatot szeretne majd a három fõs szakmai zsûri elé tenni az asztalra. A kora délutáni eredményhirdetésen - a labdarúgó kupához hasonlóan - minden résztvevõ csapat emléklapot és ajándékot kapott.

A rendezvény hivatalos megnyitóján Horváth László polgármester és Vigh László országgyûlési képviselõ köszöntötte a megjelenteket. A megnyitó után kulturális programsorozata vette kezdetét, melyen helyi és határon túli fellépõk álltak színpadra.

A programok vasárnap is folytatódtak hazai és külföldi fúvószenekarok zenei repertoárjából kaphattak ízelítõt.

A zenei és kulturális programok mellett a két nap alatt folyamatosan látogatható volt a rendezvénytéren és a város központjában felállított bor-és kézmûves utca, ahol helyi és határon túli kézmûvesek, termelõk portékából lehetett válogatni, illetve a megkóstolni a térség szõlõhegyein készül borkülönlegességeket. A mûvelõdési központ elõtti téren és a templomkertben a gyerekek legnagyobb örömére mindkét nap több mint húsz különbözõ népi játékot próbálhattak ki, kézmûves játszóház programjain vehettek részt vagy éppen a mini sütödében vagy népi kis konyhában játszattak.

Kapcsolódó fotóalbum - 24 város Zárófesztivál

További képek az albumban »