City Cooperation projektben résztvevõ városok az Agra, Nemzetközi Mezõgazdasági és Élelmiszeripari Vásáron

Kép címe

City Cooperation projektben résztvevõ 24 város mutatkozott be az 51. alkalommal megrendezett Agra, Nemzetközi Mezõgazdasági és Élelmiszeripari Vásáron. A látogatók, érdeklõdõk augusztus 29-ig tekinthetik meg a rendezvényt.


Az Agra, a Nemzetközi Mezõgazdasági és Élelmiszeripari Vásár 51-ik alkalommal nyitotta meg kapuját, 2013. augusztus 24-én, szombaton. A látogatók, érdeklõdõk augusztus 29-ig tekinthetik meg a rendezvényt. A vásár, a mintegy kétmillió lakosú Szlovénia második legnagyobb vására, a vásár második napjáig több mint kétszázezer látogatók számoltak. Ebben az évben 29 ország 1730 vállalkozása képviselteti magát a vásáron.

A 24 város együttmûködés is részt vesz a Gornja Radgona-i vásáron egy impozáns standdal. A 24 város standjának hivatalos megnyitója a Gornja Radgona-i polgármester beszédével vette kezdetét, majd a program ünnepélyes szalagátvágásával folytatódott. A három országot képviselve a Gornja Radgona-i, (Anton Kampuš), a Bad Radkersburg-i, (mag. Josef Sommer) és a lenti (Horváth László) városok polgármesterei vágták át a szalagot. A vásár elsõ napján, augusztus 24-én a 24 város polgármestere tanácskozott a jövõ projektjeirõl. A 24 város polgármestere és képviselõik kinyilatkoztatták, hogy folytatni kívánják az együttmûködést. A konferencián együttmûködés különbözõ területeire tett a háromoldalú menedzsment, mint például helyi termékek, turizmus, energiahatékonyság, megújuló energia, mobilitás, hatékony városmarketing - élményvárosok stb. javaslatot. A javaslatokat a polgármesterek jónak találták és további kidolgozásra javasolják.

A vásáron az együttmûködésben résztvevõ városok kulturális csoportjai mutatkoztak be. A nyitónapon Lentibõl a Kerka táncegyüttes lépett fel, nagy sikert aratva. A nyitónapot követõen Letenye citerazenekarral, Õriszentpéter énekkarral, Vasvár fúvószenekarral, Zalalövõ, Szentgotthárd és Körmend tánccsoporttal lépett fel, színesítve a vásár programját.

Kapcsolódó fotóalbum - 51. AGRA Nemzetközi Vásár Gornja Radgona

További képek az albumban »