Nemzeti Vidékstratégia 2012-2020 - "A magyar vidék alkotmánya"

A 2014-2020 közötti új Európai Uniós pénzügyi idõszakra szóló tervezés már javában zajlik. Minden területen készülnek a stratégiai dokumentumok, a pályázati kiírások alapjait képezõ anyagok.
A vidékfejlesztéshez kapcsolódó, ennek az idõszaknak a céljait, terveit megfogalmazó dokumentum a Nemzeti Vidékstratégia 2012-2020 anyag, amely elérhetõ a Vidékfejlesztési Minisztérium oldalán.


A Nemzeti Vidékstratégia célja, hogy 2020-ig a vidék társadalmi és gazdasági folyamataiban látható és minden érintett számára érezhetõ javulás következzen be. A Stratégia megalkotásával és végrehajtásával a Vidékfejlesztési Minisztérium a vidéki Magyarország egészének megújítására törekszik. Ennek érdekében négy átfogó területrõl; az agrárgazdaságról, a vidékfejlesztésrõl, az élelmiszergazdaságról valamint a környezet védelmérõl határoz meg tennivalókat.
Amennyiben részletesen érdekli a Nemzeti Vidékstratégia 2012-2020 - "A magyar vidék alkotmánya" dokumentum kattintson a stratégia címére.


Forrás: A hír készült a Nemzeti Vidékstratégia 2012-2020 - "A magyar vidék alkotmánya" cikk alapján, amely elérhetõ a kormany.hu oldalon (kormany.hu szóra kattintva).