Kerékpárosbarát Település és Munkahely 2016

A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium és a Kerékpáros Magyarország Szövetsége idén is meghirdette a Kerékpárosbarát Település 2016 pályázatát melynek eredményeként a megtisztelő címet 54 önkormányzat és 64 munkahely képviselői vehették át 2016. május 20-án, Nyíregyházán.


Arra szeretnék ösztönözni a településeket és a munkahelyeket, hogy a megfelelő infrastruktúra kialakításával, szemléletformálással tegyék lehetővé, biztonságossá és vonzóvá a környezetbarát kerékpáros közlekedést.


Évről évre több település, vállalkozás és intézmény adja be pályázatát, egyre többen fordítanak kiemelt figyelmet a környezetbarát kerékpáros közlekedés népszerűsítésére. Idén tízedik alkalommal mérethették meg magukat a jelentkezők.


Zala megyében az alábbi települések és munkahelyek kapták meg az elismerést:


Település kategóriában:
Hévíz

Zalakaros

Lenti


Munkahely kategóriában:

Nagykanizsa Vagyongazdálkodási Zrt.

Hévíz Turisztikai Desztinációs Menedzsment Egyesület


A szakpolitikai kormányzat a biciklizés folyamatosan javuló infrastrukturális feltételeinek megteremtésén dolgozik. 2020-ig uniós forrásból 50 milliárd forintot kívánnak hálózatos szemléletű kerékpárút építésre fordítani.


Forrás és bővebb információ: http://kmsz.hu/2016/05/20/iden-is-kiosztottak-a-kerekparosbarat-telepules-es-munkahely-dijakat