Hozzáadott Helyi Érték Díj - társadalmi vállalkozások munkáját értékelték

Kép címe

Az Országos Foglalkoztatási Közhasznú Nonprofit Kft. pályázatot hirdetett olyan társadalmi vállalkozásoknak, amelyek termékeikkel, szolgáltatásaikkal sikerrel vesznek részt a helyi közösség szükségleteinek kielégítésében és a vállalkozói, szociális értékek innovatív alkalmazásával segítik a közösség fejlesztését.
A pályázatra jelentkező szervezeteket szeptember utolsó napján a KoopeRáció+ kiemelt projekt keretén belül értékelték.


A pályázatra jelentkező szervezetek bemutatkozására a Társadalmi Vállalkozások Országos Szövetségének rendezvénye keretében került sor.
A díj célja az volt, hogy bemutassa a sikeresen működő társadalmi vállalkozásokat, azokat a feltételeket, amelyek a társadalmi vállalkozások növekedéséhez, fenntartható működéséhez szükségesek. Emellett jó gyakorlatokkal kívánja ösztönözni ezen vállalkozások fejlődését és elismerni közösségfejlesztő szerepüket.

A jelentkezőket három kategóriában értékelték:

  • Legjobb termék-előállító társadalmi vállalkozás
  • Legjobb szolgáltató társadalmi vállalkozás
  • Legjobb közösségfejlesztő társadalmi vállalkozás

Az első kategóriában a Mucsonyi Településüzemeltetési Nonprofit Kft. kapta a díjat egyedi bútorok gyártásáért a tervezéstől a kivitelezésig, a második kategóriában az egészséges élelmiszereket forgalmazó Borostyán Szociális Szövetkezet díjazták, míg a legjobb közösségfejlesztő társadalmi vállalkozás a Gyógynövények Völgye Szociális Szövetkezet lett a közösségi zöldség- és gyümölcslé gyártásával.
Közönségdíjat is kiosztottak, amit a díjra pályázók közül a Gold Consulting Szociális Szövetkezet, a kiállítók közül pedig a Borostyán Szociális Szövetkezet érdemelte ki.


Forrás: A hír készült a www.ofa.hu oldal "Hozzáadott Helyi Érték Díj pályázat" című, valamint a "Hozzáadott Helyi Érték Díj Nyertesei" című anyaga alapján, amely elérhető a www.ofa.hu oldalon és a következő linken (a www.ofa.hu és a linken szóra kattintva).