Projektötlet gyűjtés indul a Lenti térségi Helyi Fejlesztési Stratégiához

Kép címe

A LEADER (Liaison Entre Actions de Développement de l`Economie Rurale / Közösségi kezdeményezés a vidék gazdasági fejlesztése érdekében) program a kis léptékű, vidéki kezdeményezéseket támogatja.
A 2014-2020-as időszakban is lehetőség lesz a vidéki térségekben kis léptékű, helyi igényekre épülő fejlesztéseket megvalósítani a Vidékfejlesztési Program keretein belül.
Lenti járás 42 településén a Lenti és Térsége Vidékfejlesztési Egyesület koordinálja a LEADER források pályázati felhívásainak alapját képező Helyi Fejlesztési Stratégia összeállítását, amihez projekt ötlet gyűjtést indított a civil szervezet.


A 2014-2020-as tervezési időszak térségi fejlesztéseinek előkészítéséhez, a stratégia összeállításához szükség van a térség szereplőinek megszólítására, elképzeléseik megismerésére, valamennyi szféra - köz-, civil- és vállalkozói szféra - bevonására.
A fejlesztési tervet a valós igényekhez és a helyi szükségletekhez szükséges alakítani, ezért várják a térségben működő szervezetek terveit és ötleteit.

Javaslatokat a következő településekről várnak Lenti és térségéből: Alsószenterzsébet, Baglad, Barlahida, Belsősárd, Bödeháza, Csesztreg, Csömödér, Felsőszenterzsébet, Gáborjánháza, Gosztola, Hernyék, Iklódbördőce, Kálócfa, Kányavár, Kerkabarabás, Kerkafalva, Kerkakutas, Kissziget, Kozmadombja, Külsősárd, Lendvadedes, Lendvajakabfa, Lenti, Magyarföld, Márokföld, Mikekarácsonyfa, Nemesnép, Nova, Ortaháza, Páka, Pórszombat, Pördefölde, Pusztaapáti, Ramocsa, Rédics, Resznek, Szentgyörgyvölgy, Szijártóháza, Szilvágy, Zalabaksa, Zalaszombatfa, Zebecke

A fejlesztési ötleteket, javaslatokat elektronikus formában lehet beküldeni 2015. október 15-ig egy internetes felmérő lap kitöltésével.
A projektgyűjtő adatlap elérhető a Projektötlet gyűjtés 2015 - Lenti és Térsége Vidékfejlesztési Egyesület feliratra kattintva.


Amennyiben Ön is szeretne a 2014-2020-as időszakban a Vidékfejlesztési Program támogatásával fejlesztést megvalósítani, töltse ki a fenti projekt gyűjtő adatlapot és írja le elképzeléseit!


Várják ötleteiket!