Széchenyi Hitelek pályázathoz

Kép címe

Megjelentek az első várva várt, magyarországi kis és középvállalkozók számára kiírásra kerülő gazdaságfejlesztési pályázatok, melyekhez a Széchenyi Önerő Kiegészítő és Támogatás Megelőlegező Hitelek igénybevétele is kapcsolódhat.


A Széchenyi Önerő Kiegészítő, illetve a Széchenyi Támogatást Megelőlegező hitelek által kínált lehetőség a kis és középvállalkozók pályázati esélyeinek növelését és a pályázatból történő beruházások sikeres, mielőbbi megvalósítását célozzák.


A Széchenyi Támogatást Megelőlegező Hitel jellemzően a projekt befejezését követően folyósított vissza nem térítendő állami támogatások előfinanszírozására szolgál. 

A Széchenyi Önerő Kiegészítő Hitel az Európai Uniós pályázati források sikeres felhasználását segíti azzal, hogy a megalapozott üzleti és fejlesztési tervekkel rendelkező KKV-k elegendő önrész hiányában is belevághatnak beruházási céljaik megvalósításába.


Az újonnan megjelent uniós pályázati lehetőségeket technológiafejlesztés, kapacitásbővítés és piacra jutás támogatására fordíthatják a vállalkozók.


Mostantól, ha indulna a pályázatokon, de nem tudja biztosítani a szükséges önrészt vagy a megvalósításhoz fontos lenne, hogy ne csak utólag jusson hozzá az elnyert támogatás összegéhez, úgy a Széchenyi Kártya Program rendkívül kedvező, államilag támogatott hitelkonstrukciói segíthetnek a finanszírozási problémák kiküszöbölésében.


Az új gazdaságfejlesztési pályázatok célkitűzései miatt a Széchenyi Önerő Kiegészítő és Támogatás Megelőlegező Hitelek szabályzatai azonnali hatállyal módosításra kerültek. Megszüntették például az idáig alkalmazott pályázati kódszám listát. A Széchenyi Támogatást Megelőlegező és Önerő Kiegészítő Hitel - amelyekhez 5% kamattámogatás jár - valamennyi pályázathoz kapcsolódóan igényelhető, amennyiben a vonatkozó állami támogatási szabályok betartásra kerülnek, és az igényelt hitel megfelel az adott termék egyéb feltételeinek.


Széchenyi Támogatást Megelőlegező Hitel összege minimum 500.000 Ft, majd 100 000 forintonként emelkedő összegű lehet egészen 50 millió Ft-ig, de maximum az elnyert támogatás összege igényelhető. Az igénylőnek csupán a projekt által előírt saját erővel szükséges rendelkeznie.
A hitel futamideje minimum 12, maximum 60 hónap, ezen belül a maximum 18 hónapos rendelkezésre tartási idő alatt bármikor – akár több részletben is – lehívható.


Széchenyi Önerő Kiegészítő Hitel összege minimum 500.000 Ft, majd 100 000 forintonként emelkedő összegű lehet egészen 50 millió Ft-ig. Az igénylőnek a tervezett beruházás összköltsége minimum 20%-ának megfelelő saját erővel szükséges rendelkeznie.
A hitel futamideje minimum 13, maximum 120 hónap, ezen belül a maximum 18 hónapos rendelkezésre tartási idő alatt bármikor – akár több részletben is – lehívható.


Forrás és bővebb információ: http://www.kavosz.hu/index.php/szechenyi-kartya-program