Kiosztották a kerékpárosbarát település és munkahely díjakat

A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium és a Kerékpáros Magyarország Szövetsége idén is meghirdette a Kerékpárosbarát Település 2015 pályázatát melynek eredményeként a megtisztelő címet a nyertesek 2015. május 22-én vehették át.


A Minisztérium a települések kerékpárral közlekedőkért tett intézkedéseit, fejlesztéseit kívánta értékelni, amellyel a települések a környezetbarát, fenntartható, mindenki számára elérhető egészséges közlekedési eszköz és életmód népszerűsítéséhez járul hozzá.

Arra szeretnék ösztönözni a településeket és a munkahelyeket, hogy a megfelelő infrastruktúra kialakításával, szemléletformálással tegyék lehetővé, biztonságossá és vonzóvá a környezetbarát kerékpáros közlekedést.

Idén kilencedik alkalommal mérethették meg magukat a jelentkezők, melynek eredményeként 2015-ben a címet 55 önkormányzat és 67 munkahely képviselője vehette át Vácon.
Zala megyében az alábbi települések és munkahelyek kapták meg az elismerést:

Település kategóriában:
Lenti
Nagykanizsa Megyei Jogú Város
Hévíz

Munkahely kategóriában:
Nagykanizsa Vagyongazdálkodási Zrt.
Hévíz Város Polgármesteri Hivatala

A díjakat Tasó László, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium közlekedéspolitikáért felelős államtitkára adta át.

Forrás: http://www.kormany.hu/hu/nemzeti-fejlesztesi-miniszterium/infrastrukturaert-felelos-allamtitkarsag/hirek/kiosztottak-a-kerekparosbarat-telepules-es-munkahely-dijakat