Fejlesztés: 150 új elektromos autó töltőállomás

Kép címe

Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter a múlt heti Emobilitás kiállításon arról számolt be, hogy a következő egy évben 150 új elektromos autó töltőállomást hoznak létre Magyarországon.
Fontosnak tartja, hogy az ösztönző szabályozó környezet mellett az emberek érdekeltek legyenek abban, hogy elektromos járműveket használjanak.

 


Elmondta, hogy a buszsáv használatának lehetősége mellett, zöld rendszámot szeretnének bevezetni, valamint az ingyenes parkolóhely használatot is lehetővé tevő intézkedéseket hoznak.

Varga Mihály kitért arra, hogy az Európai Unióban elsőként Magyarországon fogalmaztak meg kifejezetten az e-mobilitás terjesztését szolgáló tervet. A Jedlik Ányos terv célja, hogy Magyarország Kelet-Közép-Európa vezető országává váljon az e-mobilitás terén - tette hozzá.

Ezért a következő években az uniós források jelentős részét biztosítják kifejezetten ezen célt szolgáló innovációs fejlesztésekre, valamint kutatás-fejlesztési tevékenységekre - mondta.

Az Emobilitás kiállítást a Magyar Elektromobilitás Szövetség rendezte, abból az alkalomból, hogy Budapestre érkezett az eTourEurope elektromos autókból álló konvoja. A kizárólag elektromos energiával működő autók 9 nap alatt 9 európai fővárost érintve mintegy 4200 kilométert tesznek meg demonstrálva, hogy Európa bejárható e-autókkal - derül ki rendezvény sajtóanyagából.


Forrás: A hír készült a www.kormany.hu oldal "150 új elektromos autó töltőállomás jön létre egy év alatt" című anyaga alapján, amely elérhető a www.kormany.hu oldalon (a www.kormany.hu szóra kattintva).