IV. Parasztolimpia Határok Nélkül – Reszneki módra

Kép címe

Az Őrség Határok Nélkül Egyesület szervezésében immáron negyedik alkalommal kerül megrendezésre a Parasztolimpia Határok Nélkül – Reszneki módra című rendezvény. A vándorrendezvénynek számító program megjárva a HACS-ot alkotó 3 kistérséget 2011 után újra a szentgotthárdi kistérségben érkezik.


A rendezvény alapvető célja az volt 4 évvel ezelőtt, hogy a helyi Leader közösség településein élők összemérhessék erejüket, tudásukat, találékonyságukat egy játékos vetélkedő keretében, új kapcsolatok, térségi együttműködések kialakítására kerülhessen sor és mindezek mellett tartalmasan szórakozhassanak a nézőkkel együtt.
Tekintettel arra, hogy a Parasztolimpia rendezésének ötlete nem az Egyesületé, hanem a Leader helyi akciócsoportunk egyik településé, Resznek községé, ahol már évek óta, sikeresen megrendezik a Parasztolimpiát, ezért az olimpiában is, az Egyesület Munkaszervezetével együttműködve már negyedik éve a település lakóié a lebonyolítás dicsősége.
A rendezvény az évek folyamán a határ közelsége miatt nemzetközivé nőtte ki magát, amelynek eredményképpen a határon túlról is érkeznek már csapatok és vendégek a rendezvényre.


Tervezett programról:
A rendezvény 8 óra 30 kor kezdődik gyülekezővel a rendezvény helyszínén.
9 óra 30 perckor kezdődik az ünnepélyes megnyitó a Parasztolimpián résztvevő csapatok bevonulásával.

Megnyitó: Köszöntőt mond Monek Gyula, Magyarlak Község Polgármestere.

A rendezvényt megnyitja: Horváth Zoltán, a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal Nyugat-Dunántúli Kirendeltségének vezetője

10 órától a Parasztolimpiai játékok 12 versenyszámban.

A Parasztolimpia levezetéseként egy hagyományőrző fesztivál „keretében” kulturális rendezvénnyel kedveskedünk a rendezvényre látogatóknak. A fellépnek elsődlegesen a HACS területén működő amatőr helyi és szlovén csoportok - Magyarlaki Kulturális és Hagyományőrző Egyesület Asszonykórusa, Magyarországi Szlovének Szövetsége szakonyfalui néptánccsoportja, Goricki Lajoski szlovén népzenészek műsora, Alsószölnöki Asszonykórus, Magyarlaki fiatalok tánca.
Az esti sztárvendég: Kaczor Feri.


Minden érdeklődőt sok szeretettel várunk!