Hagyományátadó alkotóműhely nyílt Lentiben

Kép címe

A „Civilkurázsi” Lenti Civilszervezeteiért és Sportjáért Közalapítvány „Hagyomány és innováció” – A helyi termékekre építő turizmusfejlesztés Zalában és Erdélyben című LEADER Nemzetközi együttműködés keretében támogatott programjához kapcsolódóan a 2014. augusztus 25. – 2014. augusztus 31. között Hagyományátadó és alkotóműhely bentlakásos tábort valósít meg Lentiben.


Az egy hetes táborban 5 erdélyi és 15 magyar kézműves vesz részt, akik a közös munka végén, szombaton kiállításon mutatják be alkotásaikat.

A cél a hagyományos helyi termékek új formáinak kialakítása, termék-innovációk fejlesztése, valamint a két térség bemutatására és mindkét fél általi megismerésére - termékek, hagyományok, motívumok – alkotótábor szervezése. A zalai partner az erdélyi partnernek, és viszont javaslatot tehet termékfejlesztés terén, innovatív termékötleteket gyűjtenek össze. A résztvevők az 1 hetes program során egy szakmai kirándulás keretében a térség helyi termelőinek tevékenységével is megismerkednek, majd 2014. augusztus 30-án záró tárlaton mutatják be az egy hét alatt készített termékeket.