Az első elektromos hajtású Harley-Davidson

Kép címe

Harley-Davidson elkészítette az első elektromos hajtású Harley-Davidson modellt, LiveWire-t.


Az első elektromos hajtású Harley-Davidson modell, LiveWire egyelőre nem kerül kereskedelmi forgalomba, mivel a projekt kifejezetten a márka rajongótábora elvárásainak felmérésére indult. A 74 lóerejével állítólag 4 másodperc körül van százon, a végsebessége viszont csak 150 km/h, a hatótávolsága 85 kilométer.

Az elektromos motorkerékpárt a márka egy kiválasztott vásárlói köre próbálhatja ki a jövő héttől. A legendás 66-os út (Route 66) végigmotorozásával kezdő 2014-es amerikai túra harminc Harley-márkakereskedést keres majd fel. A motorértékelő túra jövőre Kanadában és Európában folytatódik.

A Harley-Davidson Inc. legutóbb, áprilisban a vártnál nagyobb, 265,9 millió dolláros első negyedéves nyereségről számolt be. A vállalat értékesítési árbevétele az előző évihez képest 10,2 százalékkal 1,73 milliárd dollárra nőtt az első negyedévben. A beszámolási időszakban a Harley Davidson 80 682 motorkerékpárt szállított le disztribútorainak világszerte, 7,3 százalékkal többet, mint egy évvel korábban.

A reklámszöveg a következő: “kompromisszummentes élmény”. A következő linken megtekinthető a Live Wire projekt promóciós filmje, amelyből eldönthetik igaz e az állítás: https://www.youtube.com/watch?v=t6F8O5A__Ds

Forrás:
http://hvg.hu/cegauto/20140619_Kivalasztott_emberek_mar_kiprobalhatjak_a
http://mno.hu/auto/elektromos-motort-mutatott-be-a-harley-davidson-1233194