Zala Megyei Vidékfejlesztési Konferencia Lentiben

Kép címe

A Széchenyi Programiroda megyei területfejlesztést és területi tervezést támogató kiemelt koordinációs (ÁROP-1.2.11-2013) projektje Zala megyei rendezvénysorozatának következő eseménye a Zala Megyei Vidékfejlesztési Konferencia, amelyet 2014. április 16-án rendeznek meg Lentiben, a Városi Művelődési Központban.


Dr. Pál Attila, a Zala Megyei Önkormányzat alelnökének köszöntőjét és Vigh László, országgyűlési képviselő megnyitóját követően Dr. Nemes Andrea Éva, a Nemzetgazdasági Minisztérium Tervezéskoordinációért Felelős Államtitkárságról a "Turizmuspolitikánk legfőbb céljai a versenyképesség növelése és a turisztikai fejlesztések érdekében" címmel, míg Dr. Szűcs Márton, a Magyarország-Horvátország Határon Átnyúló Együttműködési Program Közös Technikai Titkárság titkárságvezetője a "Horvát - Magyar Határon Átnyúló Együttműködési Program"- ról beszél.
A konferencia második felében helyi termékekhez kapcsolódó előadások hangzanak el. A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal Rendszerszervezési és Felügyeleti Igazgatóság Tervezési Osztályának tervezési referense a "Rövid Ellátási Lánc (REL) EMVA tematikus alprogram" - ról beszél, majd Horváth László, Lenti város polgármestere és Kovács Károly, a "Cseszt Regélő" Nonprofit Kft. ügyvezetője mutatja be "Helyi termékek árusítási feltételeinek javítása Lentiben" címmel a termelői piac fejlesztését célzó projektet.
A program a "Zala megye TOP programhoz kapcsolódó vidékfejlesztési lehetőségei" című előadással zárul, amelyben Kovács Károly, a "Cseszt Regélő" Nonprofit Kft. ügyvezetője beszél a megyei tervezés folyamatáról, a vidékfejlesztési programelemekről.

Az ebéddel egybekötött konferencián való részvétel a REGISZTRÁCIÓT követően ingyenes. A konferencia részletes programja itt olvasható: RÉSZLETES PROGRAM. Szíves megjelenésére feltétlenül számítanak a Széchenyi Programiroda munkatársai!