A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara működteti a falugazdász hálózatot

A Nemzeti Agrárgazdasági Kamarához (NAK) került 2014. január 1-jétől a kormányhivataloktól a falugazdász-hálózat működtetése.
A 467 főt számláló szervezet a NAK 202 fős kamarai tanácsadói testületével kiegészülve egységes hálózatként működik tovább, ami lehetővé teszi az eddigieknél hatékonyabb, egységes gazdatámogató rendszer kiépítését.


A falugazdász-hálózat a továbbiakban is egységes szabályok szerint működik, de a falugazdászok figyelembe veszik a helyi sajátosságokat is.
A falugazdászok a tanácsadási tevékenység mellett hatósági feladatokat is ellátnak az újonnan kialakított hálózatban, így például a mezőgazdasági káresemények felmérését, a gázolaj jövedéki adó visszaigénylésével kapcsolatos teendők ügyintézését, a termésbecsléssel, illetve a növények állapotminősítésével összefüggő adatgyűjtési és -szolgáltatási feladatokat.
Emellett a hálózat adja ki és érvényesíti az őstermelői igazolványokat, ami január 1-jétől, új kamarai szolgáltatásként ingyenes.

A Lentiben működő ügyfélszolgálati iroda elérhetősége:
8960 Lenti, Deák F. u. 4.
Sabján-Ozsváth Emese
+36 30 374 2814
sabjan-ozsvath.emese@nak.hu


Forrás: A hír készült a nak.hu oldal "A NAK-hoz került a falugazdász-hálózat működtetése" című anyaga alapján, amely elérhető a www.nak.hu oldalon (a www.nak.hu szóra kattintva).