Zöld Forrás pályázat környezet- vagy természetvédelmi célú fejlesztésekre

A Vidékfejlesztési Minisztérium a Nemzeti Környezetvédelmi Program céljai megvalósításának érdekében 2014-re is meghirdette Zöld Forrás pályázati felhívását.
Támogatást azok a Nemzeti Környezetvédelmi Program megvalósításában közreműködő, környezet- vagy természetvédelmi célú közhasznú társadalmi szervezetek (egyesületek vagy alapítványok) kaphatnak, amelyek közhasznúsági jelentést fogadtak el.


Zöld Forrásból a környezet- és természetvédelmi céllal létrejött civil szervezetek (alapítványok és egyesületek) által hatékonyan és eredményesen ellátható és átvállalható állami feladatok támogathatók, amelyek a Nemzeti Környezetvédelmi Program alábbi célkitűzéseihez illeszkednek, azok teljesítését segítik.

  • Az életminőség és az emberi egészség környezeti feltételeinek javítása.
  • Védett természeti értékek és erőforrások védelme.
  • Az erőforrás-takarékosság és a -hatékonyság javítása.

A támogatás intenzitása 100%. A támogatás vissza nem térítendő támogatás.
A tervezett keret 70 millió forint. Egy jelentkező legalább 400 ezer, legfeljebb 2 millió forintot igényelhet.
A pályázati felhívás megjelentetésével a tárca célja a Kárpát-medence jó környezeti állapotának megóvása, a létünket biztosító természeti erőforrások megőrzése.
A pályázatokat 2014. január 23-ig, kizárólag postai úton lehet beadni. 

További információk a pályázati kiírásban olvashatók, amely elérhető itt: PÁLYÁZATI KIÍRÁS


Forrás: A hír készült a kormany.hu oldal "A Vidékfejlesztési Minisztérium meghirdeti a Zöld Forrás 2014 pályázatot" című anyaga alapján, amely elérhető a www.kormany.hu oldalon (www.kormany.hu szóra kattintva).