Vidékfejlesztési díjak átadása

A Magyar Nemzeti Vidéki Hálózat harmadik alkalommal rendezte meg december elején a Nemzeti Vidékfejlesztési Napot, amelyen átadták az Év Vidékfejlesztője Díjat és az Év Vidékfejlesztő Közössége Díjat is.
V. Németh Zsolt vidékfejlesztésért felelős államtitkár köszöntője után Fazekas Sándor, vidékfejlesztésért miniszter rövid számvetésében kiemelte, hogy a tárca egyik legfontosabb idei feladata az európai vidékpolitika alapját jelentő Közös Agrárpolitika pilléreinek összekapcsolása volt, hiszen egy korszakváltáshoz érkeztünk: véget ér a 2007 és 2013 közötti időszak és lassan elkezdődik a 2014 és 2020 közötti programozási ciklus.


A belföldi sikeres programok közül a Nemzeti Tanyafejlesztési Programot, és az egy év alatt 15 ezerrel magasabb őstermelők számát, az ötezerrel több kistermelőt, valamint az egyre több gazdapiacot emelte ki a miniszter, amely mind hozzájárult hazánk gazdasági növekedéséhez.

A program keretében átadták az év vidékfejlesztője címet, amelyet Zágorhidi Czigány Ákos, Polgár Róbert és Bali István érdemelt ki, az év vidékfejlesztő közössége pedig az ECHO TV Szerkesztősége, Karcag Város Önkormányzata, valamint a Természet- és Környezetvédő Tanárok Egyesülete lett.

Polgár Róbert Zala megyében, Murakeresztúr és Fityeház római katolikus plébánosként dolgozik. Az elmúlt években energiatakarékosságra, környezetvédelemre ösztönző rendezvényeket tartott, biokertészeti tanfolyamot indított, felújítatta a murakeresztúri és fityeházi templomot, és számos programot szervezett a közösségnek.
A munkájáról, mindennapjairól szóló interjút a Zalai Hírlapban olvashatjuk "Szentírás és kerti kapa" címmel (A cikk a címre kattintva olvasható!)

Gratulálunk minden díjazottnak!


Forrás: A hír készült az umvp.eu oldal "Újra együtt ünnepeltek a vidékfejlesztők" című anyaga alapján, amely elérhetõ a www.umvp.eu (www.umvp.eu szóra kattintva).